Dakonderhoud

Dakbedekking kan decennia lang mee gaan, maar dan moet het wel regelmatig onderhouden worden. Als een dak niet goed onderhouden wordt kan er schade ontstaan die vervelende gevolgen kan hebben. Soms is de schade al in een zover stadium dat het gehele dak opnieuw vervangen moet worden en dan bent u een stuk duurder uit met de kosten. Met regelmatig dakonderhoud wordt grote schade voorkomen, waardoor uw dak tientallen jaren zonder problemen mee kan gaan.

Lekkage

Een veel voorkomend probleem bij daken is lekkage. Lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Eén van die oorzaken is door scheuren in het lood of vervuiling op het dak. Ook kan er daklekkage ontstaan bij de afvoer, dit wordt veroorzaakt door vervuiling of losgetrokken dakbedekking rondom de kiezelbak. Een lekkage bij de schoorsteen wordt vaak ontstaan door schade aan het lood in combinatie met het waterafstotend maken van de schoorsteen.

Mogelijkheden

Onder het onderhoud van het dak valt ook het onderhoud van regenpijpen, dakgoten, ornamenten en windveren. Bij het onderhoud worden al deze materialen geïnspecteerd en schoongemaakt. Mankementen worden vroegtijdig opgespoord en hersteld. Ook worden alle dakranden, naadverbindingen en aansluitingen op dakrandprofielen gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Verstopte dakgoten komen veel voor, vooral als uw huis zich in een boomrijke omgeving bevindt. Geadviseerd wordt om minimaal één keer per jaar dakonderhoud uit te laten voeren. Hoe vaak precies hangt af van het type dak en de omgeving waarin u woont. U zult samen met de adviseur een contract opstellen waar gekeken wordt naar uw unieke situatie en naar uw wensen.

Beoordeling